Boogschieten Utrecht

Een unieke groepsactiviteit in Utrecht of omgeving

Boogschieten in Utrecht

Groepsactiviteit.nl biedt al ruim 12,5 jaar boogschiet activiteiten aan in Utrecht. Plezier en ervaren instructeur gegarandeerd! Boogschieten in Utrecht kan ook op een eigen locatie. Denk bijvoorbeeld aan teambuilding, workshop, bedrijfsuitje, sportieve activiteit of uitje met een groep. Onze instructeurs hebben veel ervaring. Professionaliteit en veiligheid staat bij ons voorop. We verzorgen de gehele activiteit van a tot z. Hierbij staat sportief plezier centraal. Eventueel na/voor een leuke agenda activiteit van Utrecht.

Boogschieten voor Jong en oud

De activiteit boogschieten is geschikt voor jong en oud. Daarom kan een workshop boogschieten ontzettend leuk zijn voor zowel een familiefeest als een bedrijfsuitje. Alle leeftijden en niveaus kunnen meespelen tijdens de activiteiten. Onze instructeurs passen de activiteiten aan en nemen daarin het niveau van de groep mee en spelen daarmee in op de behoeften van alle schutters. Bij grotere groepen zijn er meerdere instructeurs aanwezig, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdient. 

Begeleiding bij boogschieten in Utrecht

Sportief plezier staat centraal bij de workshops boogschieten. Onze instructeurs zijn erg ervaren en enthousiast. De workshop in Utrecht begint met een duidelijke uitleg over de boog, de beste houding en de manier van schieten. Vervolgens wordt er in kleine groepjes geschoten en snel doorgewisseld zodat niemand lang stil staat. De instructeurs lopen rond en kijken mee met de techniek. Op deze manier geven de instructeurs tips en kijken wie er extra hulp nodig heeft. Verder zorgen zij ervoor dat de activiteiten altijd veilig verlopen. 

Het verloop van de activiteit

De workshop boogschieten wordt als volgt ingedeeld: Bij het ontvangst wordt er kennis gemaakt met de instructeurs. De groep wordt welkom geheten en zodra de groep compleet is, gaan we direct van start. We starten altijd met een uitleg omdat een klein beetje theorie echt belangrijk is om goed te schieten en wanneer er goed geschoten wordt is de ervaring van het boogschieten nog veel leuker. Weet jij bijvoorbeeld wat je dominante oog is? Dit duurt niet te lang want we gaan al snel door naar de eerste ronde. In de eerste rondes worden er een aantal oefen pijlen geschoten en de instructeurs geven goede tips om nog meer kans te maken op een schot in de roos. Hierbij krijgen de deelnemers een beter gevoel en weten zij waarop ze moeten letten. Zodra de basistechniek onder de knie is, wordt het competitieve onderdeel geïntroduceerd. Daarvoor werken we met punten van buiten naar binnen op de target. Hoe dichter bij de roos; hoe hoger de punten. Hier ontstaat vaak een competitieve sfeer en het enthousiasme voor het boogschieten bekruipt de schutters. Hierbij staat de score van de groep centraal zodat een hecht team gevoel ontstaat. Perfecte activiteit als teambuilding onderdeel. 

Na de verschillende eerste rondes, wordt de competitie uitgebreid met een knock-out ronde. Hierin worden de persoonlijke scores genoteerd om de allerbeste schutters te bepalen. Pieken op het juiste moment, en de wedstrijdspanning onder controle houden is uiterst belangrijk. Welk team en welke deelnemer gaan er met de winst vandoor?

De mogelijkheden

Afhankelijk van de duur van de activiteit wordt bepaald welke onderdelen worden gespeeld. We vinden het belangrijk dat voor iedereen de activiteit zo volledig mogelijk is en daarom is een knock out ronde nooit te lang. Ook wanneer een groep al wat meer ervaren is, wordt de activiteit hierop aangepast en er meer uitdaging in het spel toegevoegd. Dit kan door de puntentelling strakker te zetten of een appel op iemands hoofd te zetten (grapje natuurlijk!). Op verzoek is het natuurlijk ook mogelijk om bijvoorbeeld een foto op te hangen of op een groot hart te schieten zoals een echte Cupido tijdens een romantisch evenement. De activiteit kan hierdoor ook extra persoonlijk worden gemaakt. Heb je specifieke wensen? Geef het aan en we denken graag mee voor de invulling!

Boogschieten in Utrecht

We kunnen op elke locatie in Utrecht een workshop boogschieten organiseren. Bij voorkeur is dit een buitenlocatie zoals een parkeerplaats of een grasveld. Op deze locaties kunnen wij de veiligheid garanderen op een overzichtelijke plek. Twijfel je of de locatie geschikt is? Neem contact met ons op. 

Daarnaast hebben we in de regio Gelderland Betuwe ook verschillende partnerlocaties waarbij het gezelschap terecht kan. Kijk voor een overzicht op onze locatiespagina. Wil je een boogschiet activiteit organiseren buiten Utrecht? Dat is natuurlijk ook mogelijk. We zijn veel te vinden in de omgeving van Den Bosch, Rotterdam, Nijmegen, Dordrecht, Veenendaal en Tilburg.

Begeleiding boogschieten Utrecht
Opstelling boogschieten Utrecht
Actiefoto boogschieten Utrecht

Meer informatie over Boogschieten in Utrecht?

Doe een vrijblijvende offerte aanvraag