Schermen

En Garde!

En Garde!

Schermen

Vanaf €25,00 pp
Duur: 2 uur
Vanaf 14 personen
Locatie: Door heel Nederland
Neem contact op voor een prijs op maat

Over de activiteit

Tijdens de workshop Schermen maken de deelnemers op unieke wijze kennis met de schermsport. Het programma start met een korte introductie waarin de geschiedenis van de schermsport wordt toegelicht. Verder krijgen de deelnemers veiligheidsinstructies en uitleg over de verschillende disciplines: floret, degen en sabel. De ervaren instructeurs zorgen voor een veilig verloop van de groepsactiviteit. 

Bij het schermen komt veel finesse kijken. Snel en gecontroleerd voetenwerk is naast concentratie en behendigheid van groot belang. Tijdens de workshop schermen krijgen de deelnemers daarom eerst oefeningen om het voetenwerk te verbeteren. Hierdoor leren de deelnemers snel te bewegen, te verdedigen en toe te slaan op het juiste moment om punten te scoren. 

Tijdens de workshop leren de instructeurs de basisvaardigheden. Daarna wordt er geduelleerd. Probeer te winnen van je tegenstander door meer punten te scoren. Reageer vanuit de verdediging, of kies voor de aanval. Met welke tactiek ga jij er met de winst vandoor? 

Andere sportieve groepsactiviteiten

Workshop boogschieten uitgelichte afbeelding
touwtrekken actiefoto
expeditie-robinson-puzzels-spellen-strijd

Ook interesse in een sportieve activiteit?

We beantwoorden alle aanvragen binnen 24 uur met een passend voorstel!